Taco Taart

Hee Hoooi!!

Ik hoop dat jullie allemaal een lekker weekend hebben gehad, dat van mij bestond vooral uit veel gezelligheid en lekker eten.
Een naam verzinnen voor je blog is soms niet al te even makkelijk. En nu zullen jullie vast denken, waarom tacieskitchen. Sinds ik in Leeuwarden ben gaan studeren noemen al mijn vrienden mij Taco, wat vaak wordt afgekort als Tacie. Tacieskitchen was dus een al te makkelijke naam voor mij.
Zo volg ik dus ook al erg lang de blog van gewoonwateenstudentje’savondseet en zag ik dat je kon mee doen aan de insiders actie. Ik kreeg een heel Mexicaans pakket toegestuurd van Santa Maria en zag de kans om een Taco taart te gaan maken. It’s all in the name ;)!

Nu moet ik stiekem bekennen dat er in deze taart geen Taco’s zitten, maar hee dat mag de pret niet drukken. Het is vooral leuk om met vrienden te eten, het is niet al te moeilijk maar ziet er wel erg gezellig uit op tafel.

IMG_5655 Ingrediënten:
-600 gram half om half gehakt
– 1 rode Paprika
– 4 tomaten
– ijsbergsla
– Komkommer
– Geraspte kaas
– 1 avocado
– Handje koriander
– Bakje creme fraiche
– 1 verpakking wraps
– Taco kruiden van Santa Maria
– Een zak doritos chips
– Een taartblik

Als eerste maak je de zak chips open, om te proeven of je wel lekkere hebt gekocht. Als je daar lekker van aan het snoepen bent kan je de oven aanzetten en deze voorverwarmen op 180 graden. Nog niks lastig till so far. Je pakt nu het taartblik en gaat deze bekleden met de wraps. Zorg dat er genoeg aan elke kant zit zodat je een mooie bloemvorm krijgt. Wat jullie ook zien op de foto. Ondertussen wordt het ook tijd om de zak chips dicht te doen, anders heb je straks niet meer genoeg over. Het gehakt kan gebakken gaan worden in een pan en voeg daar de paprika en 2 tomaten aan toe. Snijd deze wel eerst in kleine blokjes. Als de groentes lekker gegaard zijn wordt het tijd om de kruiden van Santa Maria er aan toe te voegen. Lees van te voren even de verpakking, maar vaak is het 100 ml water en de kruiden samen mengen en toevoegen aan het gehakt. Laat dit langzaam lekker sudderen zodat het gehakt een lekkere smaak krijgt. Ondertussen kan je een stuk komkommer, avocado en de overgebleven tomaten in blokjes snijden.
Nu komt wel iets wat je niet moet vergeten. Voordat je het gehakt mengsel in de taartblik doet vergeet deze niet af te gieten. Er zit namelijk veel vocht in en dit maakt de wraps nattig wat niet zo lekker is. Heb je dit gedaan en zit het gehakt in de vorm, strooi er dan een lekkere hoeveelheid kaas overheen. De taart kan nu in de oven om de kaas lekker te laten smelten. Is dit gebeurd, haal de taart uit de oven en doe er de rest van de ingrediënten op! Verkruimel op het laatst er wat van die lekkere chipjes over, en het smullen kan nu echt beginnen.

Liefs,

Tacieskitchen

 

Advertenties

Een gedachte over “Taco Taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s