Asperge soep

Goedemiddag!!

Wat een heerlijk weertje is het buiten he! Zodra het zonnetje buiten begint te schijnen en de Lente begint, betekend dat maar 1 ding! Het asperge seizoen gaat weer beginnen. Doordat ik vorig jaar dit witte goud heb moeten missen kon ik niet wachten om weer asperges te eten. En gelukkig had mijn moeder deze afgelopen zondag gemaakt! Super lekker waren ze. Ik had de schillen mee naar huis genomen om daar een lekker soepje van te maken en dat heb ik net ook gedaan. Eigenlijk is het vet zonde, veel mensen gooien de schillen weg terwijl hier super veel smaak in zit. Het is ook nog is mega makkelijk.

Wat heb je er voor nodig:
-Asperge schillen en de kontjes
– 2 uitjesIMG_5794
– 1 teentje knoflook
-150 gram roomboter
– 3 eetlepels bloem
– Bakje slagroom
– Ham / Zalm
– 1 bouillon blokje, het liefst kip of groente

Je begint met een grote pan te pakken en deze te vullen met water, hou wel wat ruimte over want hier moeten namelijk alle schillen in. Doe de schillen samen met het bouillon blokje in de pan en breng deze langzaam aan de kook. Hoe langer, des te beter. De smaken trekken namelijk beter in het water, wat betekend een sterkere soep. Pak nu de pan waar je uiteindelijk de soep in gaat maken. Hier ga je eerst een roux in maken. Een roux is een verdikkingsmiddel op basis van bloem en boter. Hiermee bind je de soep. Lastige termen allemaal he, maar het wordt erg veel in de keuken gebruikt. Luie koks in restaurants kopen roux blokjes, maar wij kunnen dit natuurlijk zelf maken. Ik had eerst even de ui en knoflook fijn gesneden en dit bak je in de gesmolten boter. Als de boter gesmolten is, doe je er de bloem erbij. Dit gaat eruit zien als een raar prutje, maar er komt nu wel een belangrijk punt. De roux moet je garen. Doe je dit niet, dan smaakt je soep alleen maar naar bloem. Bak deze roux dus ongeveer 5 minuutjes in de pan. Je kan het gas nu uitdraaien, zodat de roux wat kan afkoelen. Ondertussen zijn je schillen  lekker aan het koken en zie je het water steeds meer verkleuren. Je kan nu de ham of zalm snijden. Dit kan je later lekker aan je soep toevoegen. Als je schillen lang genoeg zijn gekookt, dan wordt het tijd om de pan met de roux weer op het gas te zetten. Pak nu een garde en doe beetje voor beetje de bouillon(zonder de schillen) in de pan. Goed blijven roeren, en blijf de bouillon toevoegen tot de gewenste dikte. Gooi er een flinke scheut slagroom in, en natuurlijk lekker peper en zout. Je kan nu lekker gaan smullen. Het is ook zeker lekker om er nog wat stukjes asperge door heen te doen, en niet te vergeten de ham of zalm.
Ik was vandaag een beetje lui en heb er zelf geen zalm of ham door gedaan. Had namelijk geen zin om naar de supermarkt te lopen. Ook heb ik crème fraiche gebruikt in plaats van slagroom. Alleen nu is mijn soep geschift, oepsie. De smaakt was er niet minder door hoor! Verder die wrap is gevuld met kaas, ik moet zo werken en op alleen een soepje gaat dat niet helemaal lukken.

Geniet nog allemaal van jullie dag.

Liefs,

Tacieskitchen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s